Skapa en träningsrutin som fungerar

Att träna är viktigt. Det är faktiskt livsviktigt. Det har ni säkert hört miljoner gånger, och ändå är det så svårt att ta till sig. Ett stillasittande liv leder till att man dör i förtid, det är så bevisat att det inte går att neka till, och faktum är att det är farligare att inte röra på sig än att vara överviktig. En smal person kanske känner att det är onödigt att träna, men träning handlar ju om så mycket mer än bara vikt. Det handlar om att vara sund och hälsosam, och det är det man måste ha som mål.

Att komma igång med träningen kan vara svårt, men egentligen är det faktiskt så enkelt som att bara börja. ”Jag börjar på måndag” eller ”jag börjar efter nyår” är bara fallgropar man sätter upp för sig själv. Börja idag istället! Det behöver inte vara en löprunda på fem kilometer, utan det räcker faktiskt med att göra någonting så har man börjat. Man behöver inte springa maraton för att få kalla sig löpare, det räcker med att man ger sig ut och springer oavsett om det är en mil eller 500 meter.

Huvudsaken är att man gör det man kan utifrån sina egna förutsättningar, och det är otroligt viktigt att man inte tar i för mycket i början. Det gäller att bygga upp kroppen försiktigt, och dessutom är risken stor att man tröttnar om man går ut för hårt. Det är också bättre att träna lite och ofta än att ta ut sig helt och hållet någon gång i månaden.

Så hitta en rutin som fungerar för dig, och hitta möjligheter istället för ursäkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *