Satsa på en bra basgarderob

Jag tror inte jag är ensam om att då och då stå vid spegeln och tycka att jag inte har något att ha på mig trots att garderoben svämmar över av kläder. Sådana tillfällen är en ögonöppnare för att det är dags att rensa i garderoben. När jag rensar garderoben brukar jag tänka som så att om jag inte har använt ett klädesplagg på ett år så kommer jag förmodligen inte att använda det alls. Andra plagg som ryker är sådant som är trasigt, nopprigt, urtvättat, för litet, har tappat formen o.s.v. Även favoritplagg som var väldigt fina när man köpte dem måste kunna ses med fräscha ögon – har det passerat sitt bäst före så ska det ut.

När jag har rensat ut det som inte ska vara kvar är det dags att komplettera det som är kvar. En bra basgarderob är guld värd, och denna måste förstås uppdateras då och då för att vara fräsch. Det handlar om tidlösa kläder så det är inte stilen som förändras utan jag ersätter bara sådant som jag har rensat bort. Det som finns i basgarderoben är:

  • Minst två par jeans i rak modell, ett par blå och ett par svarta. Ej slitna.
  • Några vanliga linnen och t-shirts av bra kvalitet i olika ”basfärger” som vitt, grått, brunt, svart, o.s.v.
  • Den lilla svarta, d.v.s. en snygg svart klänning som går att både dressa upp och ner och därför fungerar i många sammanhang.
  • En svart kavaj/blazer som både kan användas till vardag och fest. Feminin men inte för ”gullig”.
  • Minst två skjortor varav den ena ska vara vit. Den andra får gärna vara lite mer färgglad och mönstrad.
  • En klassisk pennkjol i mörk färg. Jag gillar grått.

När jag har fyllt på basgarderoben gör jag ytterligare en resning, för ofta ser man att det finns mer som man kan plocka bort då. Tänk också på att rensa och köpa nya underkläder då och då – då känner man sig mycket fräschare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *