Mina tankar om dieter

LCHF, GI-metoden, 5:2, medelhavskost, Atkins, barnmat, Camebridge, bananer, stenåldersmat… Vi blir överösta med dieter som lovar att kilona ska rasa av oss, men hur hälsosamt är det egentligen att gå på diet? Det här är ett inlägg om mina egna tankar rörande det här ämnet, och mina åsikter är inte nödvändigtvis vetenskapligt bevisade, så det här handlar inte om rätt eller fel utan helt enkelt om hur jag ser på det. Jag vet att en del av er som går på diet är väldigt nöjda med det, och till er kan jag bara säga grattis till att ni har hittat något som fungerar för er, men min åsikt står fortfarande fast: det är bättre att röra på sig och äta hälsosamt än att gå på diet.

Det som hetsar oss till att försöka oss på olika dieter är ju skönhetsidealen som finns idag. Man ska vara smal helt enkelt, och det är det som gör att vi tänker helt fel. Vi söker snabba metoder som helst ska ge resultat utan att vi behöver anstränga oss. Vi äter hellre barnmatsburkar eller soppor i några månader än ger oss ut och rör på oss. Enligt mig finns det en enkel lösning på hur man ska skaffa sig en hälsosam vikt, och det är att man gör av med mer än man stoppar i sig.

Man behöver inte gå på diet för att äta hälsosamt – faktum är ju att de flesta dieter inte är hälsosamma över huvud taget. Vissa kan rentav vara skadliga om man följer dem en längre tid. Behöver jag ens nämna binnikemaskdieten som går ut på att meterlånga parasitmaskar i magen äter av det man stoppar i sig? Nej, rör på er och ät vanlig husmanskost med mycket frukt och grönsaker, och se till att inte lyxa till det med bullar och läsk för ofta. Då kommer formen att komma på köpet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *