Hitta rätt BH

sportbhBand som skär in i axlarna, byglar som lämnar spår på kroppen och knäppen som kryper upp på ryggen – känns det igen? Många kvinnor använder fel BH-storlek utan att ens vara medvetna om det, men när man provar en BH som sitter rätt så kommer man definitivt att känna skillnaden. Det är inte bara välbefinnandet utan också figuren som får sig ett lyft med rätt BH. Den lyfter och formar brösten och den ger stöd så att man slipper smärta i axlar, rygg och nacke.

Det kan ta tid att hitta rätt storlek och modell, och är man osäker är det bäst att ta hjälp av en expert. Man bör då besöka en butik som är specialiserad på just underkläder eftersom expediter i ”vanliga” klädaffärer inte nödvändigtvis är BH-proffs. Det finns också tabeller som man kan gå efter genom att mäta sig själv, men eftersom vi alla är olika så kan man inte alltid lita på att det passar och känns bra även om det bör göra det enligt tabellen. Man bör alltså alltid prova innan man köper.

Att ha rätt BH till rätt kläder är också något man bör tänka på. BH:n ska ju helst inte synas, så har man till exempel ett linne med brottarrygg så är det inte snyggt att ha en BH med vanliga axelband under det. En halterneck-BH eller en BH som knäpps i kors på ryggen är mycket bättre alternativ! Man ska också tänka på att välja rätt färg på BH:n. Under en vit t-shirt bör man faktiskt inte ha en vit BH eftersom den då lyser igenom, utan en hudfärgad som smälter in. Har man en tight tröja bör man inte ha en BH med mycket spets eller dekorationer, utan en slät BH som ger en slät yta över brösten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *