Feelgood-filmer

Romantisk komedi är inte en genre som jag i första hand väljer när jag är sugen på att titta på film, men det finns stunder då det inte finns något mysigare än att få skratta, och ibland gråta, tillsammans med en riktig feelgood-film. Här tänkte jag tipsa om mina favoriter!

Love Actually
Filmen utspelar sig i London under en vinter och man får följa en rad olika människor och se sambanden mellan deras livssituationer. Temat är förstås kärlek, vilket ju som vi alla vet kan ha både för- och nackdelar. Skådespelar gör bland andra Hugh Grant, Keira Knightly och Rowan Atkinson.

You’ve got mail
Filmen handlar om två personer som under anonym identitet skriver e-post till varandra och blir ganska förtjusta i varandra. Joe äger en stor bokhandel och Kelly äger en liten barnbokhandel på andra sidan gatan. När de träffas, utan att veta vem den andra är, har de svårt att dra jämt eftersom de är konkurrenter. Tom Hanks och Meg Ryan spelar huvudrollerna.

The Holiday
Filmen utspelar sig under julhelgen och handlar om två hjärtekrossade kvinnor, den ena i Los Angeles och den andra i Surrey, som behöver komma bort från vardagen och hittar varandra på en husbytarsajt. De kommer överens om att byta hus under två veckor, och detta visar sig bli händelserika veckor. I huvudrollerna ser vi Cameron Diaz och Kate Winslet.

In her shoes
Den här filmen handlar om syskonkärlek, eller kanske snarare bristen på den. Två systrar med helt olika personligheter och ambitioner i livet blir ovänner när den ena systern hamnar i säng med andra systerns fästman. Deras mormor försöker få dem att bli vänner igen. Cameron Diaz och Toni Colette spelar huvudrollerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *