Det ska se bra ut och kännas rätt

träningskläderBland de svåraste av klädval och klädköp som jag gör handlar om träningskläder. Det är till och med svårare att hitta bra och bekväma träningskläder än vad det är att hitta välsittande och snygga klänningar. Därför har mycket kraft (och pengar) lagts på att hitta de rätta träningskläderna, för det är kläder som måste ha många olika funktioner för att träningen ska fungera så bra som möjligt. När jag tänker på träningskläder och deras egenskaper så är det en del kriterier som jag har som de måste uppfylla för att jag ska anse att de är bra träningskläder. Här är de viktigaste kriterierna:

– Tajta
Träningskläder ska inte vara pösiga eller lösa. Det förhindrar att kroppen ska kunna arbeta på bästa sätt, där det finns risk för att kläderna blir hinder för övningar om de hänger och fladdrar. Dock ska det inte vara FÖR tajt, men fortfarande tillräckligt för att hålla kroppen på plats.

– Funktionsdugliga
Det handlar helt enkelt om att de är gjorda i ett material som underlättar träningen, snarare än att de försvårar den. Genom kläder utformade på det här sättet andas kroppen mer, du undviker skavsår och du får genast bättre möjligheter att prestera i din träning.

– Design
Det är inte enbart viktigt för mig hur kläderna presterar i träning, det är också viktigt hur de ser ut. Det ska vara enkel och tilltalande design, och kan gärna ha inslag av skarpa färger. Jag sätter inte på mig vad som helst, det finns mycket träningskläder där ute som ser förskräckliga ut. Jag är noga i mitt klädval, även på gymmet och i spåret, jag har även tagit mycket hjälp av denna sida – Träningskläder.nu.

Viktigt med känsla
Det är med andra ord flera delar som spelar in när du ska välja kläder till träningen. Det är ett svårt val många gånger, och det kan ta några gånger innan du hittar rätt. Men när du väl har gjort det så kommer träningen aldrig mer att bli sig lik, och när du har kläderna som passar dig bäst så kommer också dina främsta prestationer. Jag själv tycker att träningskläder inte behöver ha stora, blaffiga tryck på sig, utan gillar när det är mer diskret, och du kan också hitta sådana kläder. Ett bra ställe att kolla på är svensktkosttillskott.se, här finns träningskläder utan tryck som kommer att hjälpa dig många steg mot en träningsupplevelse som verkligen känns i både kroppen och själen.

Kläderna behöver ju också anpassas efter tillfälle. Det är skillnad på träningskläder för löpturen i spåret i fem plusgrader och de träningskläder du använder dig av i gymmet, så med andra ord behövs flera uppsättningar. Priset i sig behöver nödvändigtvis inte vara ett problem, för träningskläder är gjorda för att användas, vilket betyder att ett köp av träningskläder innebär tåliga plagg, som kommer att betala sig själva över tid. En investering värd att satsa på, med andra ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *